Τα Τελευταια Νεα Τωρα

Όλα όσα Πρέπει Να Ξέρετε Για την Οδοντιατρική Περίθαλψη

Είναι τα δόντια σας ενοχλεί; Έχετε οδοντικά προβλήματα; Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να ξέρετε τι πρέπει να κάνετε όταν πρόκειται για ορισμένες πτυχές της οδοντιατρικής φροντίδας. Να είστε υπομονετικοί και να διαβάσετε αυτό το άρθρο με προσοχή, για να εξασφαλίσει ότι μπορείτε να επιλύσετε τα οδοντικά προβλήματα.

Αγοράστε υψηλής ποιότητας οδοντόβουρτσα και συχνά να την αντικαταστήσει. Η οδοντόβουρτσα που λειτουργεί το καλύτερο θα ήταν αυτή που είναι πιο ήπια για τα ούλα σας. Αν διαπιστώσετε ότι το βούρτσισμα των δοντιών σας προκαλεί τα ούλα να ματώνουν, στη συνέχεια να επενδύσει σε μια πιο μαλακή οδοντόβουρτσα. Δεν κρατάει το ίδιο για πάνω από ένα μήνα, επειδή τα βακτήρια μπορούν να αναπτυχθούν σε αυτό.

Αν παρατηρήσετε μια σουβλιά πόνου σε ένα ή περισσότερα από τα δόντια σας, κλείστε ένα ραντεβού με τον οδοντίατρό σας το συντομότερο δυνατόν. Αυτούς τους πόνους είναι ενδεικτικά μια ρωγμή ή τσιπ στο σμάλτο, και είναι πιο συχνές σε άτομα που φθοριωμένο νερό δεν είναι κοινή. Είναι τόσο σημαντικό να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα γρήγορα, γιατί ακόμη και την επισκευή δεν θα αποκαταστήσει το σμάλτο έως την αρχική της δύναμη. Όσο περισσότερο περιμένεις, τόσο πιο πιθανό θα είναι ότι χρειάζεστε για ένα κανάλι ρίζας ή περαιτέρω παρέμβαση.

Καθημερινή χρήση οδοντικού νήματος είναι απαραίτητη για υγιή δόντια. Ρίξτε μια γενναιόδωρη ποσότητα οδοντικού νήματος και τοποθετήστε απαλά ανάμεσα στα δόντια σας. Μετακινήστε το νήμα από την τσίχλα από την πλευρά του κάθε δοντιού. Αυτό θα αφαιρέσει την πλάκα που δεν μπορείτε να φτάσετε με την οδοντόβουρτσά σας και να βοηθήσει να κρατήσει τα δόντια τους πιο καθαρές.

Αυτό το είδος της οδοντόπαστας που χρησιμοποιείτε; Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια οδοντόκρεμα που περιέχει φθόριο. Αν έχετε προβλήματα με κοιλότητες, επιλέξτε μια οδοντόκρεμα που έχει σχεδιαστεί για να μειώσει τους κινδύνους εμφάνισης κοιλότητες. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα προϊόν που έχει σχεδιαστεί για άτομα με ευαίσθητα ούλα αν αυτή είναι η περίπτωσή σας.

Για να έχουμε ένα καθαρό στόμα θα πρέπει να πάτε στον οδοντίατρο σε τακτική βάση. Όταν μπορείτε να αποφύγετε τον οδοντίατρο, είστε σε μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν σοβαρά προβλήματα με τα δόντια. Από την επίσκεψη στον οδοντίατρο, μπορούν να διορθώσετε τυχόν προβλήματα πριν μεγαλώσουν.

Ένα από τα χειρότερα συναισθήματα είναι να έχουμε ένα σπόρο ή κάποιο άλλο ξένο αντικείμενο που αλιεύονται ανάμεσα στα δόντια σας. Μην πιέζετε με ένα πιρούνι ή άλλο σκληρό αντικείμενο. Πάρτε ένα μικρό μήκος του νήματος και απαλά προσπαθήστε να το αφαιρέσετε. Αν δεν βγει, επισκεφθείτε τον οδοντίατρο σας, και μπορούν να βοηθήσουν να το αφαιρέσετε.

Όταν αγοράζετε ένα σωληνάριο οδοντόκρεμας, διαβάστε την ετικέτα. Η οδοντόκρεμα θα χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να περιέχει φθόριο. Άλλα συστατικά θα περισσότερο από πιθανό να περιλαμβάνουν λειαντικά για να λευκαίνουν τα δόντια σας. Αν μπορείτε να βρείτε ότι η οδοντόκρεμα που χρησιμοποιείτε είναι πολύ σκληρό, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια πιο ήπια φόρμουλα.

Η ζάχαρη είναι μια σημαντική αιτία των περισσότερων τύπων της φθοράς των δοντιών. Κατανάλωση ζάχαρης δεν είναι το μόνο πρόβλημα. Πόσιμο με ζάχαρη μπορεί να είναι ακόμη πιο επιβλαβές. Όταν πίνετε ζαχαρούχα ποτά, το ζαχαρούχο υπόλειμμα κάθεται στα δόντια σας. Καλύπτει το στόμα σας. Όσο η ζάχαρη είναι για τα δόντια σας, προκαλώντας ζημιές.

Από το να πας στον οδοντίατρο για καθαρισμό των δοντιών σας με το σωστό τρόπο, υπήρχαν κάποια οδοντιατρική περίθαλψη συμβουλές σε αυτό το άρθρο. Οδοντιατρική περίθαλψη είναι σημαντική και πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Η φροντίδα του στόματός σας θα κρατήσει το χαμόγελό σας και τα δόντια σας υγιή.