Πωςνα Παχύνω Πέους

Μεγάλη Συμβουλές Σχετικά με τη Διαχείριση Που Μπορεί να Χρησιμοποιήσει Οποιοσδήποτε

Οι επιχειρήσεις προσπαθούν να κρατήσουν την καλύτερη φήμη δυνατόν. Όταν διαχειρίζεστε την επιχείρησή σας, είναι αρκετά εύκολο να κάνουν ένα λάθος στα μάτια του κοινού. Μπορεί να υπάρχει μια κακή κριτική σε απευθείας σύνδεση, ή κάποια άλλη φήμη που πετούν γύρω. Όταν είσαι σε κοινή θέα, υπάρχει πάντα θα είναι πιο haters, αλλά reputation management είναι σημαντικό. Κρατήστε ανάγνωση για να μάθετε ένα πράγμα ή δύο για αυτό.

Εάν η ιστοσελίδα σας δεν κατατάσσονται στις πρώτες σελίδες της αναζήτησης στο Διαδίκτυο, μπορεί να είναι χρόνος να επενδύσει σε μια εταιρεία που ειδικεύεται βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης. Αυτή η εταιρεία θα λάβει κάθε μία από τις σελίδες στην ιστοσελίδα σας και να ενσωματώσει τις λέξεις-κλειδιά σε όλη χρησιμοποιώντας το πιό πρακτικές SEO.

Ποτέ μην χάσετε την ψυχραιμία σας με τους πελάτες για την κοινωνική μέσων μαζικής ενημέρωσης φόρουμ. Ακόμα και αν διαφωνείτε με τον πελάτη, δεν επιτίθενται ή πράξη αγένεια προς τον πελάτη. Προσπαθήστε να βοηθήσει τον πελάτη όσο καλύτερα μπορείτε και να προχωρήσουμε. Πάντα να ενεργεί επαγγελματικά δεδομένου ότι δεν θέλετε να δημιουργήσετε μια κακή φήμη για την εταιρεία σας.

Εάν χρησιμοποιείτε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, θα πρέπει να είναι σε θέση να παρακολουθείτε την επιτυχία της κάθε θέσης. Υπάρχουν πολλά προγράμματα που είναι διαθέσιμα σε απευθείας σύνδεση για να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε αναφορές για την επιχείρησή σας. Τα προγράμματα αυτά θα επίσης να σας ενημερώνει όταν ένας χρήστης μοιράζεται τη θέση σας με τους φίλους του και τα μέλη της οικογένειας.

Να πάρει πιο ευπαρουσίαστο σε απευθείας σύνδεση. Απόσπαση ενημερώσεις κατάστασης και τα tweets δεν θα λειτουργήσει μέχρι να επικοινωνούν ενεργά με το κοινό. Αν κάποιος δημοσιεύσεις ερωτήσεις στις σελίδες σας στα social media, να φροντίσει να απαντήσω όσο πιο γρήγορα μπορείτε. Αν δεν γνωρίζετε την απάντηση σε μια ερώτηση, να τους αφήσουμε να γνωρίζουν ότι είστε στη διαδικασία του να πάρει μια απάντηση.

Ο καλύτερος τρόπος για να διαχειριστείτε τη φήμη σας είναι απλά για να παρέχουν άριστη εξυπηρέτηση των πελατών σε όλους που ασχολούνται με. Όταν όλοι είναι ευχαριστημένοι, θα πω μόνο θετικά πράγματα ή τίποτα δεν σε όλα. Από στόμα σε στόμα είναι η πιο ισχυρή διαφήμιση, επειδή είναι δωρεάν και ασταμάτητη. Βεβαιωθείτε ότι κανείς δεν έχει λόγο να το άσχημο στόμα σας στην πρώτη θέση.

Για την ίδρυση μια ισχυρή παρουσία στα social media θα βοηθήσει να βελτιώσει τη φήμη της επιχείρησής σας. Δημιουργώντας ένα λογαριασμό στο Twitter, blog ή Facebook σελίδα θα βοηθήσει την αλληλεπίδρασή σας με τις προοπτικές και τους πελάτες. Σήμερα, οι περισσότεροι άνθρωποι αναμένουν από τις επιχειρήσεις να έχουν μια κοινωνική παρουσία των μέσων ενημέρωσης. Αυτό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημοσιεύσετε σχετικό περιεχόμενο για την εταιρεία σας και να παρακολουθούν τι λένε.

Δοκιμάστε Googling τον εαυτό σας για να δείτε τι είδος των πληροφοριών που έρχεται για σένα. Αν υπάρχουν πολλά αρνητικά σχόλια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό για να καλύτερα τον εαυτό σας. Σε περίπτωση που παρατηρήσετε κάποιες διαφορές, θα πρέπει να κάνετε το καλύτερό σας για να τα διορθώσετε. Δεν θέλω παραπληροφόρηση για να βλάψει τη φήμη σας.

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι για τους ανθρώπους να ψάξουν για την επιχείρησή σας σε απευθείας σύνδεση και έρχονται με πολλά κενά λίστες καταλόγων. Αν παρατηρήσετε ότι η λίστα για το site σας είναι ελλιπείς, θα πρέπει να κάνετε ό, τι χρειάζεστε για να το αλλάξει αυτό. Θα πρέπει επίσης να εργαστούμε σκληρά για να διορθώσουν οποιαδήποτε πληροφορία είναι εσφαλμένη.

Διατηρώντας μια ειλικρινής και αξιόπιστη εικόνα ως μια επιχείρηση είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν πρόκειται για την ανάπτυξη. Δεν μπορείτε να αναπτύξετε όταν είναι απογοητευτικό πελάτες ή κρατώντας τους μακριά, επειδή δεν έχει τη σωστή διαχείριση της επιχείρησής σας φήμη. Βάλτε αυτές τις συμβουλές στο παιχνίδι, όπως μπορείτε τσιμέντο το όνομα της επιχείρησής σας στο πάνω μέρος των θέσεών σας.